Kunstenaar Theodures van Hoytema

Wist u dat ons winkelgebied vernoemd is naar de bekende kunstenaar Theo van Hoytema?

 

 

 

Benoordenhout

Hoytemaplein historie winkelgebied Van Hoytemastraat BenoordenhoutWinkelgebied Van Hoytemastraat is gelegen in de sfeervolle groene en historische wijk Benoordenhout. Dit gebied was oorspronkelijk in eigendom van Gravin van Bylandt en zij verkocht tussen 1925 en 1935 geleidelijk in delen stukken grond aan de gemeente Den Haag. In het begin werden er alleen woonhuizen voor particulieren gebouwd, zoals de gravin dat bij de verkoop van de grond had bepaald, maar spoedig volgden scholen en winkels en andere openbare gebouwen. Bekende architecten hebben hun stempel op de wijk gedrukt, zoals H.P. Berlage, J.J.P. Oud en Gerrit Rietveld.

 

 

Kunstenaar Theo van Hoytema

Uilen Theo van Hoytema winkelgebied Van HoytematraatIn 1923 werd de Van Hoytemastraat aangelegd en vernoemd naar kunstenaar Theodorus van Hoytema. De in 1863 in Den Haag geboren kunstenaar Theo van Hoytema was tekenaar, lithograaf en boekbandontwerper. Hij is vooral bekend om zijn lithografische plaatjesboeken met vogelverhalen.

 

 

 

 

 

 

Monument voor Theo van Hoytema op het Van Hoytemaplein

Theo Van Hoytema monumentOp het plein aan de Van Hoytemastraat is een monument aan Theo van Hoytema gewijd. Het betreft een uil en het geboorte- en sterfjaar van Van Hoytema.

 

 

 

 

 

Benoordenhout

Het Benoordenhout telt ongeveer 13.000 inwoners en vanwege de gunstige ligging, vlakbij het centrum en de uitvalswegen, zijn hier veel nationale en internationale organisaties gevestigd, zoals het ANWB Hoofdkantoor, Shell en Ernst & Young Belastingadviseurs. Mede daardoor verzamelen zich hier veel expats. De wijk kenmerkt zich door sjieke herenhuizen, moderne appartementen, nieuwbouwflats en de vele parken. Ook het Rosarium, Clingendael en landgoed Arendsdorp/Oostduin vindt u hier.

 

Straten winkelgebied Van Hoytemastraat

Het winkelgebied Van Hoytemastraat  wordt gevormd door de aaneengesloten winkels van de Van Hoytemastraat, de Breitnerlaan, de Johannes Bildersstraat, de Weissenbruchstraat, de Paul Gabriëlstraat en de Wassenaarseweg.

 

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en evenementen!

– Vind ons leuk op Facebook 

 

Facebook like winkelgebied Van Hoytemastraat
          

– Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.